Elektronisch delen van gegevens

Het LSP

Het LSP (Landelijk Schakelpunt) zorgt voor snelle en betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens. Zorgverleners, zoals een huisarts of apotheek, kunnen hun computersysteem aansluiten op het beveiligde netwerk van het LSP.

Toestemming

Als u daarvoor toestemming heeft gegeven, dan geeft uw huisarts en/of apotheek door aan het LSP dat er gegevens over u beschikbaar zijn. Andere zorgverleners kunnen dan uw actuele medische gegevens opvragen. Dat mag alleen als het nodig is voor uw behandeling. Zo beschikken zorgverleners snel over de juiste informatie en kunnen ze u de juiste zorg geven. Ook ’s avonds en in het weekend.

Wie maken gebruik van het LSP?

Op dit moment kunnen huisartsen, waarnemend huisartsen (huisartsenposten), apothekers, ziekenhuisapothekers en medisch specialisten gebruikmaken van het LSP om medische gegevens van patiënten te delen. Organisaties voor jeugdgezondheidszorg (JGZ), zoals die wordt geboden op consultatiebureaus en op scholen, maken gebruik van het LSP voor het overdragen van dossiers naar andere JGZ-organisaties.

https://www.vzvz.nl/page/Zorgconsument/Het-LSP

Toestemmingsformulier LSP

 

Beperkingen van het LSP

Op dit moment is het (nog) niet mogelijk om in de onderlinge waarneming in Papendrecht te beschikken over informatie uit het LSP. Dit komt doordat de aanbieder van de software die uw huisarts gebruikt om uw medisch dossier bij te houden, deze service (nog) niet aanbiedt. In de toekomst zal daar waarschijnlijk verandering in komen. 

Bij waarneming door de collega's van Kleef of Lemstra, wordt uw eigen dossier gebruikt. De reden hiervan is dat er binnen Praktijk de Wilg inzage kan zijn in dossiers van de patiënten van de drie gevestigde praktijken. 


26-01-2016